Teaseravond RYLA januari 2017

Vrijdag 13 januari organiseerde Rotaract Midden-Limburg in samenwerking met Rotary Club Weert een interactieve teaseravond voor een RYLA met als thema integratie voor jongeren met een migratieachtergrond in Weert.

De RYLA is een Rotary-Rotaract activiteit waarbij jonge mensen van 18 tot 26 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden om via inspanning en ontspanning hun verschillende capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens dit weekend worden deelnemers op verschillende manieren in de gelegenheid gesteld om zich te ontwikkelen en verschillende competenties te trainen. Rotary Club Weert en Rotaract Midden-Limburg hebben er samen voor gekozen om de RYLA in het teken te laten staan van de uitwisseling van culturen. Wij hopen doormiddel van oefeningen, spelen, sprekers en vooral door met elkaar in gesprek te gaan meer te weten te komen van de verschillende culturen en hiermee meer begrip voor elkaar te krijgen.

De teaseravond was georganiseerd om te polsen of er voldoende belangstelling bestaat voor deze activiteit waarbij we streven naar een mix van diverse culture achtergronden. Dit hebben we gedaan door ons plan te presenteren en input te vragen van deze jongeren met een migratieachtergrond. Doormiddel van de marshmallow challenge hebben we een kleine impressie kunnen geven van een activiteit die tijdens het weekend georganiseerd zou kunnen worden.

Al met al een geslaagde avond waarbij we veel input hebben gekregen om over na te denken! Meer informatie over de RYLA volgt…