Artikel Jongerenspecial Weert Magazine

Rotaract Midden-Limburg stond met het volgende artikel in de jongerenspecial van Weert Magazine.

Rotaract Midden-Limburg: Feel Good, Do Good! 

Rotaract is een serviceclub voor jonge professionals en studenten tussen de 18 en 35 jaar, de jongerenafdeling van Rotary International. In Weert is Rotaract Midden-Limburg actief! Wereldwijd is Rotaract opgericht in 1968, in Weert in 2016.
Rotaract Midden-Limburg staat voor vriendschappen, iets betekenen voor de samenleving en jezelf ontwikkelen. Het is een club voor jongeren die graag een zinvolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Het doel is een bijdrage leveren aan mensen die het minder getroffen hebben, die tussen wal en schip zijn gevallen en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.
We praten met Dominique van Goch, voorzitter van Rotaract Midden-Limburg. “Een voorbeeld hiervan is onze RYLA-dag die we samen met Rotary Club Weert organiseerde. Thema van de dag was verbinding tussen Nederlandse jongeren en jongeren met een migratie-achtergrond en een verblijfsstatus. ‘Ik heb mensen ontmoet die ik normaal niet zou ontmoeten – een topdag gehad – bedankt voor warme ontmoetingen’ was een veelgemaakte opmerking van de dag. Door opdrachten, in combinatie met een theorie, werd een stap gezet naar echte verbinding tussen de vijf aanwezige nationaliteiten.”
Dominique vervolgt: “In maart hebben we een wijnproeverij georganiseerd met als thema ‘Een Feest voor Feestjes’. Met de opbrengst organiseren wij nu kinderfeestjes voor kinderen die onder de armoedegrens leven. Ieder kind verdient een feestje. Deze kinderen kunnen vaak hun verjaardag niet vieren omdat daarvoor het geld ontbreekt. Ook zelf de handen uit de mouwen steken, gaat gepaard met lid zijn van een Rotaractclub. Ons eerste project was in juli, hierbij gaven we onze handjes weg aan Rotary Leudal welke de Brainwalk organiseerde. Een uniek evenement waarbij mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel hun fysieke prestatie lieten zien door het lopen van 100, 400, 800 of 1200 meter. Toppers van onze club hebben hen wanneer dit nodig was mentaal en/of fysiek ondersteund.”
Heb jij een hands-on mentaliteit en wil jij actief bijdragen aan de maatschappij? Ben jij op zoek naar een hechte club om je netwerk en vriendschappen uit te breiden? Wil je graag kennismaken? Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@rotaractmiddenlimburg.nl of like onze Facebookpagina om te volgen wat wij doen!